French Bulldog


Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι μια φυλή κατοικίδιου σκύλου. Η φυλή είναι δημοφιλής ως κατοικίδιο ζώο. το 2018, ήταν το πιο δημοφιλές εγγεγραμμένο σκυλί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Η.Π.Α., η τέταρτη δημοφιλέστερη φυλή σκυλιών που έχει καταχωρηθεί από το AKC. Βρέθηκαν το τρίτο πιο δημοφιλές σκυλί στην Αυστραλία το 2017. Το γαλλικό μπουλντόγκ είχε επίσης 260 γενεαλογικά πιστοποιητικά εξαγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνολικά 36.785 εγγεγραμμένα γαλλικά μπουλντόγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο την τελευταία δεκαετία.

Το γαλλικό μπουλντόγκ εκτράφηκε ως ένας θαυμάσιος σύντροφος. Οι φυσικές διαστάσεις είναι μικρές - φτάνουν τα 35 εκατοστά σε ύψος - αυτό είναι ένα αναγνωρισμένο πρότυπο φυλής. Τα πόδια είναι μικρά, μυώδη και κινούνται ενεργά. Η ουρά κλαδεύεται σε μικρή ηλικία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά και οι παράμετροι είναι υποχρεωτικές, αλλά πρέπει να είναι κοντά στην τιμή αυτή.


Το γαλλικό μπουλντόγκ προέρχεται από επιθετικά σκυλιά, τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα με τη μορφή (σχετικά) ισχυρών σαγονιών και ελαστικού δέρματος (το δέρμα είναι πιο δύσκολο να βλάψει και να δαγκώσει). Η φύση αυτού δεν επιδεινώνεται - το σκυλί αγαπά να παίζει και να δέχεται εύκολα νέα μέλη της κοινωνίας στο "κοπάδι" του.

Το χαρακτηριστικό της φυλής περιλαμβάνει επίσης έναν ισχυρό, μυώδη κορμό, με κοντά μαλλιά. Το κεφάλι είναι φαρδύ, τετράγωνο, με μεγάλα μάτια. Η προέλευση της φυλής υποδεικνύει ότι στο πρόσωπο φαίνονται χαρακτηριστικές πτυχές και χαραγμένα μάγουλα.



                                         

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Human-dog relationship

Dog's intelligence

Border Collie